Warzywa i owoce - wzrost ze smakiem 20G
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
O rośliny jadalne, np. warzywa, drzewa i krzewy owocowe trzeba dbać bardziej niż o zieleń ozdobną. W tym wypadku celem jest nie tylko zapewnienie harmonijnego wzrostu, ograniczenie problemów, np. chorób, ale także uzyskanie wysokiego – co równie ważne – zdrowego plonu. Najlepiej bez chemii. Można to uzyskać stosując różnorodne naturalne metody pielęgnacji. Jednym z najkorzystniejszych działań jest aplikacja mikroorganizmów, tj. dobroczynnych szczepów bakterii, znajdujących się w preparacie „Warzywa i owoce – Wzrost ze smakiem.
Jakie są główne efekty stosowania preparatu WZROST ZE SMAKIEM?
Zdrowy, obfity plon z warzyw i owoców
Mikroorganizmy tworzą korzystną barierę ochronną na korzeniach roślin, chroniąc je m.in. przed patogenami. Mniejsze zagrożenie chorób odglebowych daje większą szansę na obfity i zdrowy plon. Jednocześnie zwiększa się pobieralność składników pokarmowych, w tym niedocenianych mikroorganizmów. Warzywa, drzewa czy krzewy szybciej rosną i rozwijają się, są bardziej dorodne. Mają bogatszy skład, tym samym lepiej smakują.
Lepszy rozwój systemu korzeniowego
Silny system korzeniowy u wszystkich roślin pozytywnie wpływa na wzrost i rozwój organów nadziemnych. U drzew, krzewów i krzewinek owocowych ma jeszcze większe znaczenie, gdyż wpływa na lepszą mrozoodporność. Rośliny ze słabą bryłą korzeniową są podatniejsze na skutki zimowych chłodów. Jednocześnie dzięki preparatowi uprawy nie są tak narażone na suszę (korzenie sprawniej pobierają wodę i docierają do głębszych warstw). W rezultacie i w tym aspekcie wszystko sprowadza się do uzyskania obfitego, dobrze wyrośniętego plonu. Wzrost ze smakiem!
Ograniczenie stresu fizjologicznego
Rośliny uprawne są narażone na różnorodny stres wynikający z niewłaściwych warunków, błędów pielęgnacyjnych lub po prostu niezależnych czynników zewnętrznych. Przyczyną są m.in. patogeny, szkodniki, mróz, susza, zbyt gęsta rozstawa sadzenia czy konkurencja (chwasty). Kluczem jest wyeliminowanie źródeł problemów, jednakże oprócz tego warto zwalczać objawy i zwiększać odporność roślin. „Warzywa i owoce – Wzrost ze smakiem” spełniają takie funkcje. Zapobiegają stresowi lub stymulują rośliny po zadziałaniu czynnika stresowego. Przywracają równowagę i prawidłowy przebieg procesów fizjologicznych.
Kiedy i jak stosować preparat mikrobiologiczny?
Preparat mikrobiologiczny stosuje się w czasie siewu/sadzenia roślin uprawnych lub już po wykonaniu pracy. W praktyce najlepsze rezultaty uzyskuje się przez zastosowanie w kluczowych fazach rozwoju roślin – kwitnienia, zawiązywania owoców lub intensywnego wzrostu części jadalnych (np. liści u sałaty).
Ważne: Preparat należy stosować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
W opakowaniu znajduje się praktyczna miarka do odmierzania preparatu.
WAŻNE: Preparat można stosować z nawozami dolistnymi oraz ze wszystkimi środkami ochrony roślin za wyjątkiem fungicydów. Jeżeli opryskiwacz był wcześniej używany do oprysków preparatami grzybobójczymi, należy go dokładnie umyć. Roztwór cieczy roboczej sporządzić tuż przed wykonaniem zabiegu i zużyć w tym samym dniu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.